VINTERTUR

I MØRKE OG IS

05.12.2016 17:00 - MARVIKA

Desember måned er kanskje ikke det folk flest forbinder med kajakktur, men det burde man absolutt prøve å få tid til. Som for alle andre er måneden full av juleforberedelser for oss også, men likevel har vi fått tid til én tur sammen og én av oss har fått til en tur alene.

 

Turen vi hadde sammen var mest av alt for å teste ut våre nye hodelykter i mørket. Etter mye leting har vi nemlig funnet to lykter som passer oss utmerket. Hodelyktene har normalt hvitt lys som er godt synlig, men viktigst av alt,for oss, er at de også har svakt rødt lys. Dette gjør at vi ikke mister nattsynet - og så viste det seg at vi faktisk var veldig godt synlige på god avstand selv med dette røde lyset. Mine medfrivllige i sjøredningskorpset var nemlig på treningstur med RS135 Kaptein Egil J. Nygård og benyttet anledninga til å trene på søk etter kajakker. De trente med både varmesøkende kamera og radar. De ga oss gode tilbakemeldinger på synligheten med disse røde lysene og det er godt å vite.

 

Turen gikk fra Marvika og vi holdt oss i Topdalsfjorden en halvannen times tid. Naturligvis har vi ikke noe særlig bilder fra denne turen, men jeg fikk tatt noen da jeg noen dager senere skulle på kurs hos Falck Nutec i Bjerkevika ved Kjevik. Jeg var tidlig oppe og gjorde meg klar med alt nødvendig utstyr og startet padleturen i stummende mørke. Etterhvert som jeg kom innover fjorden dukket sola opp og ga et fantastisk lys. Tilsvarende opplevelse var det på vei hjem fra kurset da solen gikk ned igjen. Det var en utfordring med forholdsvis mye is innerst i fjorden, men jeg klarte å komme meg gjennom (selv om jeg syntes litt synd på kajakken).

 

Vi er heldige som bor så tett på sjøen og har denne muligheten.

 

 

KONTAKT

Riskestien 19B

4635 Kristiansand

9 3456 888

GENERELT

 

Vi har et mål om å padle fra Danmark til Norge. Alt av forberedelser er unnagjort, nå venter vi bare på et værvindu... følg med!

Padleparet © 2016 - 2018

 

Bilder kan kun benyttes etter avtale.