TRENING

PÅ UHELL

20.06.2016 05:49 - HAMRESANDEN

Vi har aldri opplevd å velte i kajakkene, men det er likevel en ting vi vil ha trent på før vi skal krysse Skagerak. Skulle uhellet skje midt på Skagerak er det en fordel om vi har kontroll på dette.

 

Søndag kveld kjørte vi derfor ned på Hamresanden, sjøsatte kajakkene og trente på nettopp dette. Det så sikkert temmelig dumt ut og vi lignet nok mest på noen skikkelige kløner som ikke helt klarte å holde balansen i kajakkene, men folk får tro hva de vil - dette er viktig. Vannet var veldig godt og varmt, men for å få det så realistisk som mulig hadde vi tørrdraktene på. Heldigvis gikk det som vi hadde forventet; det var enkelt å få av spruttrekket og det tok ikke mange sekundene før vi var løs og hadde hodet over vann igjen.

 

Vi fikk også trent litt på å komme ombord i kajakken igjen etter en velt. Tidligere har vi ålt oss opp fra baksiden av kajakken for å få dette til, men jeg fant ut at det var mye enklere å klatre opp fra siden, legge seg med hodet fremover, ha magen på dekk foran cocpit før jeg satte meg opp og lot rompa gli ned i cocpiten.

 

Oppsummeringen, etter 30-40 minutter i vannet, er at vi har god kontroll på en eventuell velt.

 

 

Nå går vi inn i ei fin uke med en del godt vær og St. Hans, så nå er vi klare for nye eventyr i den vakre skjærgården her på Sørlandet.

KONTAKT

Riskestien 19B

4635 Kristiansand

9 3456 888

GENERELT

 

Vi har et mål om å padle fra Danmark til Norge. Alt av forberedelser er unnagjort, nå venter vi bare på et værvindu... følg med!

Padleparet © 2016 - 2018

 

Bilder kan kun benyttes etter avtale.