SOMMER PÅ

SKAUERØYA

12.06.2016 22:59 - LILLESAND

Lørdag var det strålende sommervær, lite vind og forholdsvis varmt. På tide med en kosetur i Blindleia!

 

Vi pakket turposene med ingredienser til cowboysuppe, kokekaffe, bøker og "en lille skarp en" og kjørte østover på gamle E18. Cowboysuppe er bare valgfritt kjøtt og bokser med hva du vil, for eksempel, bønner, erter, tomat, mais osv. Velg gjerne de billige boksene med saltet svin som bare er rester etter produksjon av litt finere kjøtt. Varm alt sammen mens du tar en cowboystrekk.

 

 

Vi fikk kajakkene på vann i en slags kanal et sted som ifølge sjøkartet heter Østerhaven/Stranda. Klokka var allerede nesten seks, men sola stod høyt og varmet godt. Derfra gikk turen på innsiden av Grisøya og nordøstover gjennom Blindleia. Vi gikk mellom Justøya og Asperøya ut til Grasholmene og videre til Østre Hestholmbukta ved Skauerøya. Dette er et av de fineste stedene langs kysten i Lillesand - det ligger helt ut mot havet, men er likevel skjermet fra de fleste vindretningene. Den trange åpningen ut mot havet derfra har nok resultert i mange gode kajakkbilder.

 

Etter at vi egentlig var mette hoppet jeg i kajakken og dro et lite stykke tilbake til et sted jeg hadde sett en del blåskjell. Vi hadde med en boks eplecider for dette formålet og desserten ble dampede blåskjell. Ingen ting smaker bedre på tur enn dette!

 

 

Hjemturen ble tatt i nydelig solnedgang og det var så godt som vindstille. Vi tok omtrent samme rute hjem, men gikk på andre siden av Asperøya denne gang.

 

Til slutt et lite stemningsbilde tatt på utsiden av Skauerøya, nærmest utenfor de ytterste skjær i starten på hjemturen:

 

 

Nå er det snart på tide med en ny treningstur for turen over Skagerak. Vi har snakket om å padle to timer rett ut i havet og samme vei tilbake neste gang. Det må vel være en god tilvenning til turen og gjør at vi kan kjenne litt på det å være små og sårbare (litt) langt til havs?

KONTAKT

Riskestien 19B

4635 Kristiansand

9 3456 888

GENERELT

 

Vi har et mål om å padle fra Danmark til Norge. Alt av forberedelser er unnagjort, nå venter vi bare på et værvindu... følg med!

Padleparet © 2016 - 2018

 

Bilder kan kun benyttes etter avtale.