SOMMER

PÅ SØRLANDET

21.07.2016 09:58 - KRISTIANSAND

Onsdag kveld var det sol, 24 grader, lite vind og et yrende folkeliv på sjøen utenfor Kristiansand - med andre ord perfekt for en liten padletur.

 

Desverre måtte min bedre halvdel være igjen hjemme å pleie forkjølelse og feber, men jeg og Sääksi fikk en fin tur likevel.

 

Jeg fikk også anledning til å teste ut den nye vanntette VHF-radioen fra Telenor Kystradio med et oppkall til Tjøme Radio for en radiosjekk. Vi kommer til å skrive litt mer om dette prosjektet vi har sammen med Telenor Kystradio når Birgitte også har fått tatt eksamen. Dette er et viktig verktøy, ikke bare for småturer, men mest av alt for overfarten vi planlegger over Skagerak. Vi kommer til å bruke det flittig i tiden fremover.

 

Kallenavn: LA5219

MMSI-nummer: 258210540

 

Turen startet innerst i Korsvikfjorden, rundt Dvergsnestangen og vi snudde da vi kom ut til Tømmerstø Brygge. Det var mange båter på sjøen og til tider en utfordring å få navigert i sikksakk mellom disse, men alle folkene på sjøen er også med til å gi den gode sommerfølelsen. På bryggene satt det folk med middag, øl og hvitvin å koste seg i solnedgangen, små barn som badet høylydt og et virrvarr av båter på vei til og fra de nydeligste perler i skjærgården. Sola varmet fortsatt godt utpå kvelden og den lille vinden som kom var bare behagelig.

 

Sånne dager trenger vi flere av...

 

Jeg og Sääksi fikk dessuten mye tilbakemeldinger fra folk underveis. Flere stoppet opp og kommenterte den flinke hunden som satt bakpå kajakken. Det ble mange misunnelige blikk på idyllen vi hadde ute på vannet. Mange steder kunne jeg høre folk si "Åååh", "Nei, se der", "Så skjønn" og jeg går ut fra at de da snakket om meg og ikke hunden.

KONTAKT

Riskestien 19B

4635 Kristiansand

9 3456 888

GENERELT

 

Vi har et mål om å padle fra Danmark til Norge. Alt av forberedelser er unnagjort, nå venter vi bare på et værvindu... følg med!

Padleparet © 2016 - 2018

 

Bilder kan kun benyttes etter avtale.