Etter nesten fire timer på den lille holmen satt vi oss igjen i kajakkene og dro tilbake til Marvika som to fulladede mennesker klare for nye hverdager. Det er deilig å tenke på at sommeren så vidt har begynt og at vi har utallige kajakkturer igjen før høsten setter inn. Ikke misforstå, høsten kan by på de nydeligste kajakkturer den også, men det er noe eget med sommer på sørlandet...

 

PINSETUR

I SOMMERVÆR

21.05.2018 23:55 - KRISTIANSAND

Sommeren 2018 har fått en flying start i Kristiansand. Mai måned har ligget 2.7 grader over gjennomsnittet og landsdelen har vist seg frem fra sin beste side i flere uker. Dette må utnyttes og hva er vel bedre enn en padletur?

 

17. mai er unnagjort, pinsa nærmer seg slutten og siste røde dag før 1. juledag er et faktum. Vi brukte sjansen til å få en liten pause fra livet på land. Som vanlig startet turen på basen til Redningsselskapet i Marvika. Vi hadde med hunden vår Sääksi så det var ikke tida for langtur - nå var det kun ro og fred vi var på jakt etter.

 

 

Turen ble startet med en radiosjekk til Kystradio Sør. Vi anbefaler alle, både i båt og kajakk, å ta en radiosjekk av og til. Det er betryggende for deg selv og andre på sjøen å vite at utstyret fungerer. Ikke vær redd for å oppta unødvendig tid for radiooperatøren i andre enden - faktisk oppfordrer de folk om å sjekke radioene jevnlig, spesielt nå på våren når båten gjerne sjøsettes.

 

Målet for turen var egentlig Vrengen, der vi var på tur med et vennepar på St. Hans i fjor, men underveis bestemte vi oss for å heller gå i land på Revholmane midt i byfjorden. Her kunne vi sitte i fred og ro på en liten holme og sitte å se ut over den store trafikken på sjøen. Det var tydelig at vi ikke var de eneste som ville bruke denne fridagen på sjøen for fjorden var full av småbåter i alle former.

 

 

Vel ute på holmen fikk vi i oss litt mat, nøt et par pils, drakk kaffe og leste litt bok. Samtidig fikk hunden løpe fritt og så ut til å nyte sommervarmen han også. Stort mer skal ikke til for at både to- og firbeinte skal få timene til å gå.

 

Mens vi var der ute kalte jeg opp mine kollegaer på redningsskøyta med VHF-en og spurte om de ble med på en liten fotografering. De var ikke vanskelig å be. Det er et ganske majestetisk syn når skøyta kommer susende forbi i 34 knop.

 

 

Skagerrak

Mange lurer på om det blir noen padletur over Skagerrak slik vi har planlagt? Svaret er ja. I fjor var det ingen værvindu som passet og selv om vi ventet tålmodig kom aldri sjansen for oss. Vi har likevel ikke gitt opp og håper på at sjansen byr seg i år. Slik våren har vært til nå ligger det an til at det skal gå vår vei i år. På grunn av mye is og snø i vinter har vi fått trent lite gjennom vinteren så vi forventer ikke at havkryssinga skjer før utpå sommeren eller høsten 2018.

 

Følg med videre på Padleparet.no...

 

KONTAKT

Riskestien 19B

4635 Kristiansand

9 3456 888

GENERELT

 

Vi har et mål om å padle fra Danmark til Norge. Alt av forberedelser er unnagjort, nå venter vi bare på et værvindu... følg med!

Padleparet © 2016 - 2018

 

Bilder kan kun benyttes etter avtale.