PADLING

i Danmark

04.08.2016 21:24 - VARDE/ESBJERG

Danmark er kanskje ikke padledestinasjonen de fleste tenker på som ideell for formålet, men hvis du undersøker litt finnes det mange elver og veldig fine steder langs kysten å padle. Vinden er ofte en utfordring på havet, men kommer du litt inn i landet er det virkelig flott. Med litt planlegging kan en også få det fint på havet. Vi har vært éi uke i Danmark med terrengsykkel på sykkelstativet og kajakker på taket. Basen vår har vært Birgittes hjemsted Ølgod og vi har fått tid til å padle både i Ringkøbing Fjord og Varde Å.

 

Turen i Ringkøbing Fjord gikk fra Skaven Strand til Bork, begge deler på østsiden av fjorden. Dette var bare en liten kosetur på 14 kilometer og vi fikk tid til en stor velfortjent is i Bork Havn sammen med hennes foreldre som tok turen dit på sykkel.

 

Turen i Varde Å var av den lengre typen - eller i hvert fall tung. Vi startet i Varde Sommerland (en fin park i sentrum). Her var det tilrettelagt for utsetting av kano og kajakk med både parkeringsplass og ei grei brygge. Sola skinte og vinden var ikke alt for brutal, så vi tenkte at dette måtte bli en fin tur. Fra utsettingsplassen gikk vi medstrøms nedover elva helt ut til Ho Bugt. Planen var egentlig å fortsette hele veien til Esbjerg Havn, men da vi kom ut i fjorden og rundet odden ved Marbæk måtte vi innse at havet skulle være sterkere enn oss denne dagen. Vinden målte 50 km/t og vi fikk den mer eller mindre rett forfra. Da vi snudde gikk vi med en hastighet på over 4 km/h - uten å ta et eneste åretak! Målet var å nå Esbjerg på fem timer, men vi valgte altså å gå i land etter 3.5 timer da vi hadde tilbakelagt 21 kilometer i elva.

 

Så havet ble for tøft for oss denne dagen, men elva var noe helt annet. Riktignok blåste det godt der også, men det ble en fantastisk fin tur. En kan ikke se så langt fra kajakken, så det var som om vi var langt ute i ødemarka. Fredelige kuer langs vannkanten tok en pause fra spisingen og så på oss som om de aldri hadde sett mennesker før. Ender og fugler virret rundt i gresset på begge elvebreddene. Gresset i vannkanten stod standhaftig mot både strøm og vind. Samtidig gled vi nærmest lydløst nedover elva - nærme naturen både på godt og vondt.

 

 

Tv-reklamen for Danmark har fotsatt rett; det er deilig å være norsk i Danmark. Den glemmer bare å nevne at du må ta med kajakken neste gang...

KONTAKT

Riskestien 19B

4635 Kristiansand

9 3456 888

GENERELT

 

Vi har et mål om å padle fra Danmark til Norge. Alt av forberedelser er unnagjort, nå venter vi bare på et værvindu... følg med!

Padleparet © 2016 - 2018

 

Bilder kan kun benyttes etter avtale.