PADLETUR (NESTEN)

på Gaustadtoppen

06.09.2016 17:31 - JOTUNHEIMEN

I helga var vi på fjellet og kajakkene var trofast spent fast på takbøylene. Det er ikke ofte en kan nevne Gaustadtoppen og kajakk i samme setning, men det kan vi nå.

 

Anledningen for turen var at vi skulle på kenneltreff på Sandviken Camping helt nord i Tinnsjøen. Her inviterer Kennel Vintervidda alle valpekjøpere en gang i året for kurs og hygge i de flotteste omgivelser.

 

For oss som er hhv. sørlending og danske måtte vi gjøre noe ekstra ut av turen når vi først skulle til fjells. Vi startet grytidlig på fredagsmorgenen og kjørte innenlands opp gjennom Birkeland, Froland, Åmli, Rauland, Rjukan inntil vi ankom i nærheten av Gaustadtoppen. Underveis ble vi enige om å stoppe ved Møsvatn ovenfor Rjukan på hjemveien for å ta en padletur.

 

Gaustadtoppen ble besteget til fots - og fór en tur det var. Været var fint og utsikten var selvfølgelig av det helt spesielle slaget, og noe helt annet enn det Sørlandet har å by på. Toppen ligger på 1880 meter over havet og for oss som er vant med å padle på havet ble det litt merkelig å tenke på at kajakkene ligger på taket av bilen klare til bruk.

 

 

 

Etter å ha kommet ned fra fjelltoppen dro vi til campingplassen og storkoste oss hele helga. Hver morgen våknet vi til den nydeligste utsikten - og kajakkene på taket minnet oss om hva vi hadde i vente.

 

 

Da vi på søndagen var klare for å dra hjemover (etter å ha vunnet en andreplass med hunden i en uformell konkurranse) gikk turen gjennom Rjukan, forbi ærverdige Vemork og opp på fjellet igjen.

 

Der lå Møsvatn å blinket i sola. I horisonten så vi enden av Hardangerviddas fjell med snø på toppene. Vi tok på oss tørrdraktene, sjøsatte kajakkene og satt hunden bakpå - vi var klare til å padle på et iskaldt vann 919 meter over havet med en utsikt som kanskje slår den fineste sommerdag på Sørlandet. Se bare her:

 

 

Etter kajakkturen dro vi tilbake mot Kristiansand med en haug med gode minner fra en fantastisk helg i den vakreste naturen Norge kan by på. Vi kommer garantert tilbake...

KONTAKT

Riskestien 19B

4635 Kristiansand

9 3456 888

GENERELT

 

Vi har et mål om å padle fra Danmark til Norge. Alt av forberedelser er unnagjort, nå venter vi bare på et værvindu... følg med!

Padleparet © 2016 - 2018

 

Bilder kan kun benyttes etter avtale.