LITEN TUR OG

TRENING PÅ KANTRING

 

28.03.2016 15:22 - HÅNES

I dag var det skikkelig dårlig vær med regn og masse vind. Det var 7 grader i lufta og 5 i vannet. Noen vil sikkert kalle det innevær, men hva passer vel bedre enn å pakke seg inn ull og tørrdraktene og ta seg en padletur med et bad?

 

Vi padlet én time i Drangsvannet, et rolig brakkvann på Rona utenfor Kristiansand. Mot både sterk vind og litt strøm den ene veien og motsatt tilbake holdt vi en gjennomsnittsfart på 6 km/t inkludert en pause halvveis da vi snudde. Den farten skulle tilsi at vi vil klare kryssingen av Skagerak på 20 timer, men å holde den farten vi hadde i dag over så lang tid er på ingen måte det samme som å padle kun én time. Vi hadde riktignok klart å padle mye lengre enn en time med den hastigheten vi hadde, men vi skal trene en del mer for å få opp farten. Vi trenger ikke å komme i noen rekordbok for å ha krysset Skagerak raskest, men det er viktig at vi finner den høyeste hastigheten vi kan klare å holde over lang, lang tid.

 

Da vi kom inn til båthavna igjen gikk vi i vannet for å trene på å komme oss opp i kajakkene etter en velt. Det er overraskende varmt i vannet med ull og tørrdrakter, men neoprenskoene - og ikke minst hendene - ble fryktelig kalde.

 

Vi har til nå faktisk aldri veltet med kajakkene eller trent på dette. Vi har bare hatt en slags plan om å svømme inn til land med kajakken på slep hvis vi skulle gå rundt. Det er selvfølgelig ikke nok hvis vi skal krysse et stort hav, og siden sikkerheten vil være veldig viktig, er dette noe vi skal trene mye på fremover. Både det å klare seg selv og kameratredning.

 

Nå starter snart hverdagen igjen etter en fin påskeferie med tre skikkelig gode padleturer. Sånn værmeldingen ser ut kan det godt være vi padler til jobb denne uka...

KONTAKT

Riskestien 19B

4635 Kristiansand

9 3456 888

GENERELT

 

Vi har et mål om å padle fra Danmark til Norge. Alt av forberedelser er unnagjort, nå venter vi bare på et værvindu... følg med!

Padleparet © 2016 - 2018

 

Bilder kan kun benyttes etter avtale.