LANGTUR

i september

19.09.2016 06:15 - KVÅSEFJORDEN

38.4 km lang kajakktur på 6 timer og 50 minutter, det ble vår søndag denne deilige sommerdagen i september. Det er helt utrolig at det kan være så fint og varmt godt ute i september så vi sørget for å få mest mulig ut av dagen.

 

Vi startet i Hånesbukta og dro rett ut byfjorden hvor vi rundet Grønningen og satte kursen østover.

 

 

Da vi kom over Kvåsefjorden dro vi inn på østsiden av Ytre Ulvøya - og det er nettopp her vi skal sikte oss inn neste år når vi kommer padlende sjøveien fra Danmark. Stykket fra Grønningen til Ytre Ulvøya tok vi utenfor de ytterste skjærene for å få litt følelsen av å padle på åpent hav. De største bølgene var nok oppe i en meter, så vi ble gode og våte, men det var fantastisk gøy å padle der ute. På grunn av bølger og motvind var farten her stort sett 5-6 km/t.

 

 

Fra Ytre Ulvøya dro vi hjemover innaskjærs forbi Stokken, Tømmerstø og Dvergsnestangen. På returen hadde vinden løyet betydelig og godt beskyttet bak holmer og skjær fikk vi en perfekt avslutning på dagen. Farten lå på cirka 7-8 km/t på de siste etappene.

 

 

Hele turen ble padlet i henhold til planen vår på 40 minutter padling og 5 minutter pause, unntatt hver fjerde pause som skal være på 15 minutter. GPS-loggen viser at vi gjorde 5.65 km/t i snitt og det betyr at vi ville klart Hirtshals - Ulvøysund på 20 timer og 53 minutter.

 

 

Og til dere som lurer på hvordan vi skal klare å komme på do der ute på havet, så kan jeg avsløre at vi nå har ei løsning som beviselig fungerer. :)

KONTAKT

Riskestien 19B

4635 Kristiansand

9 3456 888

GENERELT

 

Vi har et mål om å padle fra Danmark til Norge. Alt av forberedelser er unnagjort, nå venter vi bare på et værvindu... følg med!

Padleparet © 2016 - 2018

 

Bilder kan kun benyttes etter avtale.