HUSMANNS-

sommer

13.09.2016 21:03 - KVÅSEFJORDEN

Husmannssommer, eller indian summer, var opprinnelig betegnelsen på en varm periode etter at første høstkulde hadde satt inn, men blir nå ofte brukt mer generelt når det er varmt om høsten – og varmt vær var det i hvert fall i dag! 24 grader hadde vi, midt i september!

 

På denne dagen for fire år siden skrapte jeg is av bilvinduene ifølge Facebooks påminnelse, og makstemperaturen den dagen var, ifølge Yr, under 14 grader.

 

Selvfølgelig måtte vi derfor benytte oss av sjansen og dra på kajakktur i dag. Etter jobb var det så vidt hjemom for å pakke kajakker med alt nødvendig utstyr og komme seg av sted.

 

Turen startet innerst i Kvåsefjorden, jeg tok en radiosjekk med VHF-en til Tjøme Radio og vi satte baugen utover fjorden. Vi skulle ikke langt og stoppet da vi kom ut til Seiholmen utenfor Sildeviga. Vi fant et fint sted i le av vinden og fyrte opp stormkjøkkenet. Menyen var enkel og bestod i dampet laks med stekte grønnsaker. Til dessert var det blåbærkake og kaffe. Helt enkelt, men det er ofte da det smaker best.

 

Jeg trenger ikke skrive så veldig mye for jeg tror disse bildene fra turen best forklarer hvilken herlig dag dette var:

KONTAKT

Riskestien 19B

4635 Kristiansand

9 3456 888

GENERELT

 

Vi har et mål om å padle fra Danmark til Norge. Alt av forberedelser er unnagjort, nå venter vi bare på et værvindu... følg med!

Padleparet © 2016 - 2018

 

Bilder kan kun benyttes etter avtale.