FREDELIG

PÅ DRANGSVANNET

15.03.2017 23:40 - HÅNES

Tirsdag 14. mars startet med gråvær, men mot arbeidsdagens slutt ble himmelen igjen blå og sola slapp til for fullt. Vi trosset vinden, pakket kajakkene og tok med oss Sääksi på en liten padletur i Drangsvannet. For oss er det viktig å blande de tunge og lange treningsturene med sånne små turer som dette.

 

Etter forrige langtur har kajakkene bare ligget hjemme og ikke i garasjen i Marvika slik de pleier. Derfor fikk vi i dag også prøvd de nye pumpene fra Tequila for første gang siden kajakkene var fylt med regnvann og smeltet snø. Pumpene gjorde jobben og kajakkene fikk samtidig en rask vask innvendig før turen startet.

 

Selve padleturen gikk fra Ronsbukta til ei lita øy inne i Drangsvannet. Her har vi vært tidligere og stortrives. Det er så godt som ingen andre der inne og hunden kan løpe fritt mens vi sitter å slapper av. Her er vi også i le for de fleste vindretninger. Vi hadde med nytraktet kaffe, ved til et lite bål og skiver med ost og skinke som fikk seg noen minutter i flammene. Det skal ikke mye til før man slapper godt av ute i naturen - livet vil alltid være best ute!

 

Da vi kom oss tilbake i kajakkene igjen kom det ei lita byge, men det tok ikke mange minuttene før vi igjen fikk se blå himmel og noen stjerner på vei ut av kanalen.

 

Neste tur planlegger vi å padle allerede til helga. Planen er en god langtur og værmeldingen sier sol og vindstille - vi gleder oss!

 

Ellers nærmer turen over Skagerrak seg med stormskritt nå. Det er kun få dager til det er nøyaktig ett år siden vi startet planleggingen - og det har skjedd mye på det året. Med tanke på at det snart er to år siden første gang vi satte våre bein i en kajakk, så har læringskurva vært bratt og vi er ufattelig mange erfaringer rikere etter alle turene vi har hatt. Vi kan se tilbake på et år med veldig mye padling og trening, samtidig som vi har masse gode minner fra turer som dagens også. På en måte føler vi oss litt klare til å gjennomføre havkryssingen allerede, men vi har lagt inn to langturer til før den store dagen.

 

Følg med videre her på siden vår. Neste langtur er, som sagt, allerede til helga - og neste uke venter vi en forsendelse fra Tequila med to nye grønnlandsårer i tre, det blir spennende å teste ut!

KONTAKT

Riskestien 19B

4635 Kristiansand

9 3456 888

GENERELT

 

Vi har et mål om å padle fra Danmark til Norge. Alt av forberedelser er unnagjort, nå venter vi bare på et værvindu... følg med!

Padleparet © 2016 - 2018

 

Bilder kan kun benyttes etter avtale.