EVENTYRET HAR STARTET

 

26.03.2016 11:01 - HÅNES

Dagen før jeg fyller 33 år blir det bestemt at vi har som mål å krysse Skagerak i kajakk uten følgebåt neste sommer. Noen vil kanskje kalle det midtlivskrisen, men den har ikke startet enda, den kommer senere. Idéen startet litt tidligere da jeg gikk å fantaserte om å gjennomføre dette alene - ikke fordi jeg ikke ønsket følge av hun jeg deler hus med, men fordi jeg tenkte at dét vil hun i hvert fall ikke være med på. Da jeg lanserte tanken ble det et brutalt avslag, men etter litt overbevisning var det plutselig en god idé... og nå vil hun være med på evnetyret sammen med meg. Jeg vet ikke om hun vil være med på turen først og fremst for å redde meg hvis det skulle skje noe der ute på det åpne hav, men nå gleder vi oss i hvert fall begge to til et skikkelig eventyr.

 

Vi har saumfart nettet etter informasjon fra andre som har gjennomført tilsvarende turer og funnet mange nyttige idéer. Jeg har allerede startet på en liste over utstyr vi trenger å ha med, hva slags mat vi trenger - og ikke minst hvor mye - og vi har så vidt startet på en plan for hvordan vi skal trene oss opp til dette.

 

For trening er nødvendig! Hun er i veldig god form, jobber som personlig trener, har løpt maraton og har en utholdenhet ut av en annen verden. Jeg virker nok som en heller uegnet kandidat til en slik tur, men viljestyrke og opplevelsestrang har jeg i hvert fall. Når vi padler sammen har hun utholdenheten på lange strekninger og jeg har styrken på korte strekninger. En blanding hadde nok vært å foretrekke, men nå har vi i hvert fall begge en god grunn til å trene på de tingene vi ikke er gode på.

 

Jeg skulle kanskje ha starta denne bloggen ved å gå tilbake til utgangspunktet. Etter en magisk sommer i 2014 her på Sørlandet, bestemte vi oss, om enn noe impulsivt, å kjøpe hver vår kajakk. Jeg brukte litt tid på Finn og fant to fine brukte kajakker hos en mann på Nodeland og vi hoppet i det med begge beina. Vi ble fort komfortable i kajakkene og fikk brukt de mye forrige sommer. Selv har jeg også brukt kajakk til jobb en god del ganger. Det er en fantastisk måte å starte arbeidsdagen på. Ofte er det stille og rolig på sjøen på morgenen. Én time i kajakk med soloppgang og blikkstille hav etterfulgt av en velfortjent dusj og en kopp kaffe gjør underverker for en sliten kontorkropp som min.

 

Det spørs om den ikke vil være enda mer sliten etter eventyret vi nå starter på, men den sjansen er jeg villig til å ta og gleder meg ufattelig mye til å sitte helt alene med min bedre halvdel ute på et åpent hav kun omkranset av horisonten...

KONTAKT

Riskestien 19B

4635 Kristiansand

9 3456 888

GENERELT

 

Vi har et mål om å padle fra Danmark til Norge. Alt av forberedelser er unnagjort, nå venter vi bare på et værvindu... følg med!

Padleparet © 2016 - 2018

 

Bilder kan kun benyttes etter avtale.