29.05.2016 21:19 - OTRA

Bilen er fikset og vi kan endelig få kajakkene på vann igjen. Ikke ett sekund blir kastet vekk, så 12 timer etter vi kom hjem fra Danmark satt vi uthvilt, smilende og veldig klare i kajakkene våre nede i kanalen på Kjøita - klare til å padle oppover Otra.

 

I dag var været bare sånn passe: 15 grader i lufta, en del vind, overskyet og 9 grader i vannet. Vannet er nok varmere i sjøen, men vi valgte altså å padle i smeltevann fra snøen vi gikk på ski på for ikke så alt for lenge siden.

 

Otra er faktisk en skjult perle her i byen. Alle vet hvor fint det er ute i skjærgården, men det er flere som ville blitt overrasket hvis de så hvor fint det er oppover elva. Det blir bare finere og finere jo lengre opp en kommer. Vi snudde litt før Kvarstein, men neste gang må vi nok litt lengre og legge inn en god badepause ovenfor togbroa der. Det ligger nemlig en fin badeplass der oppe og den er lett tilgjengelig fra både kajakk og med bil. For de som er interessert i å gå eller løpe, så anbefaler jeg å starte helt nede ved Bystranda og følge elva oppover på vestsida. Etter at en går under E18-broa ved Baneheia er det en fin sti langs elva og et godt stykke oppover.

 

 

I dag ble det ingen skikkelige pauser med mat, bading osv. Vi fortsetter treningen til padleturen over Skagerak neste år, så i dag fulgte vi planen om kontinuerlig 40 minutter padling, 5 minutters hvile og 6 km/t. Å holde konstant fart både opp og ned ei elv med masse strøm er ikke lett, så snitthastigheten var ikke det viktigste i dag, men jeg tror vi endte på 5,5 km/t. Turen ble på 3,3 timer og en tilbakelagt avstand på 18 kilometer.

 

Vi snudde etter to timers padling og var tilbake etter 1,3 timer. Det viser litt hvor mye strøm det er i elva. Enkelte steder var vi oppe i nesten 14 km/t uten å jobbe veldig hardt. Da er det fristende å ligge nærme land for å få litt fartsfølelse, men en skal passe opp for steiner og trær under vann da..

 

Nå skal vi kose oss med ungene den neste uken og så er vi klare for nye eventyr i kajakk fra neste søndag igjen...

KONTAKT

Riskestien 19B

4635 Kristiansand

9 3456 888

GENERELT

 

Vi har et mål om å padle fra Danmark til Norge. Alt av forberedelser er unnagjort, nå venter vi bare på et værvindu... følg med!

Padleparet © 2016 - 2018

 

Bilder kan kun benyttes etter avtale.